Pilates & Postural

Detalii Clasă

Ați mai auzit acest termen înainte, dar v-ati intrebat ce inseamna? Ei bine, mult mai mult decât ultimul buzzword in fitness – este cheia unui stil de viață mai sănătos prin mișcări conștiente.

Pilates este un sistem inovator și sigur de exercițiu minte-corp, folosind o saltea pe podea. A evoluat de la principiile lui Joseph Pilates și poate transforma dramatic modul în care corpul dumneavoastră arată, se simte și se comportă.

Pilates-ul îmbunatateste forța, este capabil să creeze un corp tonifiat, cu coapse subțiri și un abdomen plat. Este un sistem de exerciții sigur și sensibil, care vă va ajuta să arătați și să vă simțiți mai bine. Te învață cum sa fii mai conștient de corpul tau, cum sa ai o poziția mai bună și sa te misti mai ușor, mai grațios. Pilates îmbunătățește, de asemenea, flexibilitatea, agilitatea și mișcarea. Poate chiar ajuta la atenuarea durerii de spate.

Exercițiul de tip minte-corp, cum ar fi Pilates-ul, este o activitate care se bazeaza pe focalizarea mentală a mișcărilor fizice care se desfășoară. Cu acest tip de exercițiu calitatea mișcării este subliniată asupra cantității de mișcare. Veți vedea adesea instructorii care folosesc o mulțime de „indicații” verbale și insistand pe lucruri precum calitatea respirației, inhalarea ritmică și expirația în timpul exercițiului și alinierea corectă a corpului.

Pur și simplu exercițiul minte-corp contribuie la fitnessul general și ajută la implicarea minții in exercitii.

„O bună condiţie fizică este prima cerinţă a fericirii. Interpretarea noastră cu privire la condiţia fizică este obţinerea şi întreţinerea unui corp dezvoltat uniform, cu o minte sănătoasă complet capabilă să desfăşoare natural, uşor şi în mod satisfăcător sarcinile noastre zilnice multe şi variate cu o însufleţire şi plăcere spontană.” – Joseph Pilates